brosura

izbori u bih 2006. i 2010. godine

izvještajo rezultatima predizbornog anketnog istraživanja i analize izbornih programa

analiza izbora u bih 2010.godine

izvještaj o prijavljenoj imovini na izborima u bih 2006. i 2010. godine

statistika
Posjete sadržajima : 332752

ne mogu nesavjesni tužioci odlučivati o nesavjesnosti krivično odgovornih lica

Okružno tužilaštvo Banjaluka neće da sprovede istragu protiv odgovornih za neosigurane putne prelaze i nezakonito poslovanje Željeznica RS. Na tvrdnju ovog centra o gubitaškom poslovanju i partijskom zapošljavanju u  Željeznicama RS, okružni tužilac Snježana Petković ponaša se kao da je “pala sa Marsa”, a prema obavezi da istraži krivičnu odgovornost uprave Željeznica RS, ministra saobraćaja i republićkog inspektora saobraćaja odnosi se kao da je član ili simpatizer vladajućih partija.

 

Željeznice RS upravljaju prugama na kojim je većina putnih prelaza neosigurana, gdje je poginulo više lica i zbog čega su ugroženi životi onih koji koriste ove putne prelaze. Željeznice RS izgube više od 20 miliona KM godišnje po osnovu troškova za višak partijski zaposlenih radnika, poslovanja sa partijskim firmama i drugog koruptivnog ponašanja, što je mnogo više od potrebnih finansijskih sredstava da bi svi putni prelazi bili osigurani i sačuvani životi onih koji koriste ove putne prelaze.

Ažurirano (četvrtak, 02 Juni 2016 16:27)

 
Komnentari
poplave su kazna i opomena, ličimo na sodomu i gomoru

Ovogodišnji potop i njegove stravične posljedice po građane i imovinu posljedica su višedecenijskog institucionalnog nerada i neodgovornosti u oblasti zaštite od poplava i prirodna, božja ili nečija druga kazna i poslednja opomena, zato što smo se odrodili, odprirodili, odbožili i razvratili kao ljudi, vjernici, vlastodršci i pripadnici međunarodne, državne, lokalne, mjesne, porodične i neke druge zajednice i zato što naši gradovi, države i Zemlja sve više liče na Sodomu i Gomoru.

Opširnije...
 
o nezadovoljstvu, pobuni i prividu proljeća
Zašto građanski protesti u Tuzli, Sarajevu, Zenici, Mostaru, Bihaću i još nekim gradovima u BiH neće imati revolucionarni domet, zašto nemaju kapacitet da promijene društvene odnose i nedemokratski sistem, zašto nisu postali masovniji i teritorijalno obuhvatniji i zašto će opet kompromitovati ideju i mogućnost budućih masovnih i revolucionarnih pobuna?
Opširnije...
 
ubijanje nade
Na današnji dan, prije deset godina, ubijen je  predsjednik srbijanske vlade, a istoga dana, deset godina kasnije, ubijena je, po ko zna koji put, nada građanima RS da imaju vladu koja će, umjesto partijskim, kriminalnim i tuđinskim, služiti narodnim interesima.  Baš tako, izbor nove vlade RS služi isključivo ubijanju građanske nade i nema nikakve veze sa uspostavljanjem odgovornije, uspješnije i  manje korumpirane vlasti. Da ne bude zabune, ubijanje nade u dobru vlast je svjetski proces, koji nije zaobišao ni  drugi dio BiH, kao ni susjedne i većinu drugih svjetskih država.
Opširnije...